Consumer vagy üzleti használt laptop?

Ártatlan felhasználóként gyakran találkozhatunk olyan számítástechnikai fogalmakkal, amiket megérteni nem tudunk, különbséget tenni pedig még annál kevésbé vagyunk képesek. Amikor pedig az üzletben állunk, vagy a webshopos kosarunkba helyezünk két hasonló terméket, tanácstalanul állunk, mégis melyiket válasszuk? A budapesti használt laptop piac pedig szintén nagy lehet, így nehéz lehet választani.

Egyértelmű, hogy használt laptop vásárlása esetében különösen ügyelnünk kell arra, hogy megbízható legyen a forrás. A Jebeto például megbízható, visszakövethető. A vásárlás biztonságos, a termékekre pedig garancia jár, ami szintén a megbízhatóságot igazolja. Ugyanis használt laptopot garanciával kevés helyen kínálnak, főleg ilyen hosszútávú jótállással.

Ha már eldöntöttük, hogy használt laptopot vásárolunk, akkor át kell gondolnunk, hogy mire fogjuk azt használni. A hasznát notebookok ugyanis hasonlóan az újakhoz meghatározott tulajdonságokkal rendelkeznek. Van, amelyiknek nagyobb a memóriája, van, aminek jobb a teljesítménye…

Mi az üzleti laptop?

Üzleti laptopnak nem csak azt nevezzük, amit üzletre használunk. Az üzleti laptopokat direkt üzleti, irodai környezetre alakították ki. Olyan jellemzőkkel, mint a könnyű kezelhetőség, a hordozhatóság, ebből kifolyólag a könnyű súly. Ezeken a laptopokon könnyen futnak az üzleti és irodai szoftvercsomagok is, általában hosszabb az akkumulátoridejük.

Vannak olyan használt üzleti laptopok, amik inkább memóriában és akkumulátoridőben erősebbek. De van olyan is, aminek erősebb processzora és videókártyája van, amivel kisebb tervezői munkálatokat is el lehet  már végezni.

Tehát minden attól függ, hogy milyen tevékenységet fogunk végezni az adott használt notebookon.

Üzleti használt laptop

            A használt laptopok esetében felmerülhet a kérdés, miért válik meg tőle az eredeti tulajdonos? A cégek sokszor vásárolnak fel több laptopot egyszerre, amiket aztán leváltanak egy újabb széria miatt vagy, mert váltanának asztali számítógépre.

Consumer laptopok

            A consumer laptop felhasználói az üzleti területen túl, a nagy tömegeket öleli fel. Nem tudhatjuk pontosan, mire használta a tulajdonosa. Letölthetett rá akármilyen programokat, telepíthetett, stb. Kevésbé tudjuk a használt laptop múltját. Mégsem kell rögtön elásni ezeket az eszközöket, hiszen a jól megvigyázott és  átnézett használt laptopok ugyanúgy szuperálhatnak még évekig. Ezért is lehet fontos, hogy olyan biztos forrásból vásároljunk, mint például a Jebeto. Ahol szakértők ellenőrzik a gépeket és még garanciát is adnak. Ha találsz egy olyan laptopot, aminek a piaci ára magas, teljesítménye vagy memóriája miatt, érdemes megkeresni a használt áruk között. Ugyanis alig használtan, jóval olcsóbban hozzáférhetsz ehhez a laptophoz. Ráadásul használt laptopot garanciával így már ugyanolyan nyugodt szívvel vásárolhatsz, mint újat.

Használt laptopot Budaespten válassz a Jebetonál!

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük